Saari

Pihlajaluoto

Suomenlahden Uistelijat ry:llä on ollut jäsentensä käytössä tukikohta Pihlajaluoto-nimisessä saaressa Helsingin edustalla vuodesta 1990 alkaen.

Saaressa on kaksikerroksinen hyväkuntoinen talo, jossa on hyvät ruoanlaittomahdollisuudet ja runsaasti yöpymistilaa. Lisäksi saaressa on saunarakennus, grillikatos ja varastotilaa. Luonnollisesti saaressa on laiturit, joihin voi kiinnittyä suurempikin määrä veneitä.

Saaressa järjestetään jäsenille kohdistettuja kalastuskilpailuja, sekä nuoriso- ja muita koko perheen tapahtumia.

Pihlajaluoto on erinomainen paikka viettää merellistä vapaa-aikaa lähes ulkomeren ääressä.

Hyvät taimenvedet ja siian ongintapaikat tavoitat saaresta ja sen ympäristöstä. Ulkomeren parhaille lohipaikoille on lyhyet ajomatkat.

Saaren löydät koordinaateilla: N60.10.200 E25.10.300.

 

 

Facebook

SLU:n viime viikonlopun treffien tulokset. Ainakin aikaisempina vuosina nämä on olleet melkoisen hyvä ennuste tulevan kisan suhteen. Venekuntia oli mukana 20 ja lohia saatiin puntarille 10kpl ja taimenia 1kpl! 🐟☺️
#suomenlahdenuistelijat
#pihlajaluoto htc.suomenlahdenuistelijat.fi/
...

View on Facebook

2 days ago

Suomenlahdenuistelijat R.Y

Seuran kevättreffit meneillään upeassa kelissä ja saalistakin on noussut veneisiin mukavasti 🐟 @ Suomenlahti ...

View on Facebook

3 weeks ago

Suomenlahdenuistelijat R.Y

Viime viikonloppuna, 25.-27.5 vietettiin perinteeksi muodostunut SOS-lapsikylä - viikonloppu Pihlajaluodossa.
Osallistujia oli Tapiolan SOS-kylästä 6 nuorta ja 2 ohjaajaa. Seurasta isäntinä olivat Pekka Heija ja Miika Neuvonen.

Keli oli enemmän kuin loistava, aurinko paistoi täydeltä terältä ja meri oli käytännössä täysin tyyni. Ei paljon parempaa ulkoilukeliä voi toivoa.

Perjantaina saavuttiin saareen vähän klo 17 jälkeen, pikainen majoittuminen ja nuoret singahtivat välittömästi ongelle - kalaanhan tänne tultiin. Sauna lämpeni halukkaille illalla ja perinteiset grillimakkarat ennen nukkumatin saapumista olivat itsestäänselvyys.

Lauantaina aamupala vapaalla aikataululla ja onginta jatkui. Siika oli mielessä, mutta merivesi oli lämmennyt sen verran että särkikalat ja mm. tokot olivat siikoja nälkäisempiä. Nuoret sai ongittua hienoja lajeja, mukana mm. ahnaasti leviävä vieraslaji, mustatäplätokko. Kaloille rakennettiin rantaan elvytysallas jossa niitä oli helpompi tutkia.
Päivällä syötiin lounas, jonka jälkeen jatkettiin lämmöstä ja kalastuksesta nauttimisesta. Illalla sitten saunan ja uinnin jälkeen oli edessä viikonlopun kohokohta - lettukestit! Kauaa ei reilu 2litran taikinasta paistetut letut pöydällä viihtyneet. Muutamat innokkaimmat koittivat vielä silakkaa päälaiturilta ennen nukkumaan menoa.

Sunnuntaina oli edessä paluupäivä. Aamupalan jälkeen tukikohdan siivous ja omien tavaroiden pakkaus. Miika oli laittanut 2 katistaa pyyntiin lauantaina ja sunnuntaiaamuna päälaiturin katiskassa odotti iloinen yllätys. Hieno kasa ahvenia, jotka Pekka perkasi ja jakeli halukkaille junnuille kotiin viemisiksi. Sitten olikin enää edessä venematka Vuosaareen.

Seuran puolesta taas kerran ISO kiitos osallistujille, syksyllä jatketaan!
...

View on Facebook