Seura

HYVÄ VIEHEKALASTUKSEN HARRASTAJA

SUOMENLAHDEN UISTELIJAT RY on perustettu v. 1988. Seuran perustamisen tarkoituksena oli aikaansaada järjestö, joka poliittisista tahoista riippumattomana pystyisi ajamaan viehekalastajien etuja. Seuramme on toiminnallaan ollut monella tavalla edelläkävijä.

Jäsenemme ovat aktiivisia viehekalastuksen harrastajia, jotka pyrkivät toiminnallaan edesauttamaan kalastuksen eettisten sääntöjen noudattamista sekä omalta osaltaan toimimaan kalakantojen säilymisen ja elpymisen puolesta. Seura on vuosia osallistunut uhanalaisen meritaimenen elvyttämiseen istutuksilla Helsingin merialueella.

Seuramme toiminta perustuu avoimeen kalastusharrastuksen kehittämiseen ja monipuolisiin tapahtumiin. Järjestämme jäsenillemme kalamiesiltoja, harrastukseemme liittyvää koulutusta sekä kalastustapahtumia. Perinteeksi on muodostunut vuosittain järjestettävä Helsinki Trolling Contest-lohenuistelukilpailu. Nuoria kalamiehiäkään ei ole unohdettu, vaan nuorisojäsenemme saavat erityistä huomiota omine tapahtumineen.

Suomenlahden Uistelijoilla on talkoovoimin ylläpidetty tukikohta saaressa Itä-Helsingin edustalla, josta hyvät kalavedet alkavat heti saaren rannoista. Loistava sijainti lähellä rantaa, mutta ulkomeren ääressä yöpymis- ja saunomismahdollisuuksineen tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden useammankin päivän kalareissuille myös ulkopaikkakuntalaisille. Saari on erinomainen paikka yhdessäoloon koko perheelle merellisessä ympäristössä. Nykyaikaiseen venekalustoon hyvin soveltuvat laiturit molemmin puolin saarta takaavat turvallisen ja helpon rantautumisen.

Seuramme henkeen kuuluu avoimuus. Konkarit opastavat vähemmän harrastaneita kalastuksen saloihin.

Kaikki vapakalastuksen harrastajat ovat tervetulleita seuramme jäseniksi. Jäsenyyttä voit hakea klikkaamalla Jäseneksi otsikkoa.

Facebook

SLU:n viime viikonlopun treffien tulokset. Ainakin aikaisempina vuosina nämä on olleet melkoisen hyvä ennuste tulevan kisan suhteen. Venekuntia oli mukana 20 ja lohia saatiin puntarille 10kpl ja taimenia 1kpl! 🐟☺️
#suomenlahdenuistelijat
#pihlajaluoto htc.suomenlahdenuistelijat.fi/
...

View on Facebook

2 days ago

Suomenlahdenuistelijat R.Y

Seuran kevättreffit meneillään upeassa kelissä ja saalistakin on noussut veneisiin mukavasti 🐟 @ Suomenlahti ...

View on Facebook

3 weeks ago

Suomenlahdenuistelijat R.Y

Viime viikonloppuna, 25.-27.5 vietettiin perinteeksi muodostunut SOS-lapsikylä - viikonloppu Pihlajaluodossa.
Osallistujia oli Tapiolan SOS-kylästä 6 nuorta ja 2 ohjaajaa. Seurasta isäntinä olivat Pekka Heija ja Miika Neuvonen.

Keli oli enemmän kuin loistava, aurinko paistoi täydeltä terältä ja meri oli käytännössä täysin tyyni. Ei paljon parempaa ulkoilukeliä voi toivoa.

Perjantaina saavuttiin saareen vähän klo 17 jälkeen, pikainen majoittuminen ja nuoret singahtivat välittömästi ongelle - kalaanhan tänne tultiin. Sauna lämpeni halukkaille illalla ja perinteiset grillimakkarat ennen nukkumatin saapumista olivat itsestäänselvyys.

Lauantaina aamupala vapaalla aikataululla ja onginta jatkui. Siika oli mielessä, mutta merivesi oli lämmennyt sen verran että särkikalat ja mm. tokot olivat siikoja nälkäisempiä. Nuoret sai ongittua hienoja lajeja, mukana mm. ahnaasti leviävä vieraslaji, mustatäplätokko. Kaloille rakennettiin rantaan elvytysallas jossa niitä oli helpompi tutkia.
Päivällä syötiin lounas, jonka jälkeen jatkettiin lämmöstä ja kalastuksesta nauttimisesta. Illalla sitten saunan ja uinnin jälkeen oli edessä viikonlopun kohokohta - lettukestit! Kauaa ei reilu 2litran taikinasta paistetut letut pöydällä viihtyneet. Muutamat innokkaimmat koittivat vielä silakkaa päälaiturilta ennen nukkumaan menoa.

Sunnuntaina oli edessä paluupäivä. Aamupalan jälkeen tukikohdan siivous ja omien tavaroiden pakkaus. Miika oli laittanut 2 katistaa pyyntiin lauantaina ja sunnuntaiaamuna päälaiturin katiskassa odotti iloinen yllätys. Hieno kasa ahvenia, jotka Pekka perkasi ja jakeli halukkaille junnuille kotiin viemisiksi. Sitten olikin enää edessä venematka Vuosaareen.

Seuran puolesta taas kerran ISO kiitos osallistujille, syksyllä jatketaan!
...

View on Facebook