Seura

Suomenlahden uistelijat Ry on perustettu v. 1988, ensimmäiset askeleet otettiin jo muutamaa vuotta aiemmin Helsingin edustalla kasvaneen lohen ja taimenen -avomeriuistelun myötä. Helsingin kaupungilta vuokralle saadun Pihlajaluodon saaritukikohdan myötä v. 1990 seura kasvoi yli 100:n jäseneen, jollaisena se on noista päivistä saakka pysynytkin.

Kalastusharrastuksen ohessa olemme osallistuneet ja vaikuttaneet kalastusympäristön kestävään ja eettiseen kehitykseen yhteistyössä muiden seurojen, järjestöjen ja toimijoiden kanssa. Suomenlahden Uistelijat noutivat, kuljettivat kasvattamoon ja istuttivat Itämereen ensimmäiset Nevanjoen kannan lohi-istukkaat jo ensimmäisinä toimintavuosinaan.

Samaa työtä on jatkettu myös uhanalaisten meritaimenien kanssa kaikkien toimintavuosien aikana. Itämeren lohi- sekä taimenkantojen elvytys ja ylläpito on tärkeä työmme ja arvomme edelleen, toimimme näinä päivinä myös kutupurojen ja jokien kunnostustöissä. Seuramme on saanut kaikkina toimintavuosinaan valtakunnallista arvostusta niin harrastajien kuin päättäjienkin taholta, ja on toiminut tiennäyttäjänä monelle kalastuksen harrastajalle.

Järjestämämme vuosittain avoimen Helsinki Trolling Contest-lohenuistelukilpailun, joka on muodostunut jo perinteeksi. Heittomiehille on oma Stadin Tane! -kilpailu. Oman seuracupin kilpailuissamme menestyäkseen on eduksi osata monipuolisesti useita viehekalastustekniikoita niin rannassa kuin avomerellä. Järjestämme jäsenillemme kalamiesiltoja, harrastukseemme liittyvää koulutusta sekä kalastustapahtumia. Nuoria kalamiehiäkään ei ole unohdettu, vaan nuorisojäsenemme saavat erityistä huomiota omine tapahtumineen.

Seuramme henkeen kuuluu avoimuus, konkarit neuvovat ja opastavat vähemmän harrastaneita kalastuksen saloihin. Kaikki Suomenlahden Uistelijat Ry:n jäsenet ovat aktiivisia viehekalastuksen harrastajia, jotka pyrkivät harrastuksen ohessa edesauttamaan ja toimimaan kalakantojen elpymisen ja säilymisen puolesta. Näitä asioita haluamme jatkaa ja ylläpitää, sekä opastaa uusia kalamiehiä ja -naisia harrastuksen pariin tulevistakin sukupolvista.

Uudet jäsenet ovat tervetulleita, aktiivinen kalastusharrastus ja innostus kalastusta kohtaan ovat riittäviä syitä tulla seuramme jäseneksi.

Jäsenyyttä voit hakea klikkaamalla Jäseneksi otsikkoa.