Siirry suoraan sisältöön

HERTZIKA PILKKI

Kisa on kaikille avoin, lapsiperheenkin tapahtuma!

Kilpailu käydään Herttoniemenrannassa, lähtö Simppukarinkadun parkkipaikalta.

Voit osallistua tapahtumaan ulkoilunkin merkeissä vaikka et pilkkisikään. Ja pilkkiähän voi kisan jälkeenkin jos kala syö. Myyntipisteiltä saa pannukakkuja, makkaraa, kahvia ja pillimehua. Tule mukaan!

Palkinnot:

 1. Painoltaan suurin kala: Garmin Striker plus 4 ice Bundle -pilkkikaiku
 2. Painoltaan suurin ahven: 13Fishing Ice Combo Snitch Desicnet -setti
 3. Painoltaan suurin kuha: Rapala fileerausveitset
 4. Eniten kalalajeja: Rapala Classic -pilkki
 5. Eniten kaloja: Wiggler -naskalit
 6. Osallistujien kesken arvottava palkinto
 7. Pienimmille pilkkijöille yllätyspalkintoja

Katso alhaalta kilpailun ohjeet, aikataulut ja säännöt, sekä turvallisuusasiat jäällä liikkumiseen.

 1. KILPAILUKALAT JA KALASTUSMUOTO:

Kilpailukaloja ovat kaikki pilkkimällä saatavat kalalajit.

Pilkkiessä saa käyttää yhtä lyhyehköä vapaa kerrallaan per reikä. Vavassa saa olla yksi viehe kerralla kiinnitettynä, elävien syöttien käyttö on sallittua. Sekä mäskäämistä että seisovien pyydysten käyttöä ei hyväksytä tässä kilpailussa.

Noudatamme kilpailussa hyviä kalastustapoja sekä normaaleja kalastussäännöstöjä. Yleisiä ylä- ja alamittaohjeita saaneet kalalajit tulee vapauttaa, eikä niitä hyväksytä kilpailukaloiksi. Huomioithan myös kuhan kalastuksen päiväkiintiön, joka on 3 kuhaa päivässä kalastajaa kohden.

Kilpailualue on Herttoniemen ranta, kartta alempana.

 1. TAPAHTUMAN KULKU:

Tarkat ajat vaihtelevat jonkin verran esim. sääolosuhteiden mukaan. Tapahtuma alkaa lauantaina klo. 8.30-9 aikoihin tapahtuman järjestelyillä.

Ilmoittautuminen kilpailuun alkaa n. klo 9.30 pannukakku ja makkara -pisteiden läheisyydessä. Kisaan voi ilmoittautua koko kisan ajan, mutta ilmoittautumisen pitää tapahtua ennen pilkkimisen aloittamista.

Kilpailu alkaa klo 10, ja päättyy klo 14. Tuloskatselmus ja palkintojen jakaminen alkaa n. klo 14.15 pannukakku ja makkara -pisteiden läheisyydessä. Pilkkimistä voi jatkaa kisan jälkeen jos kala syö.

Pannukakkuja, makkaraa, kahvia ja pillimehua voi käydä ostamassa pisteiltä silloin kun siltä tuntuu. Varaa mukaasi vähän käteistä, maksupäätteen toimivuus pakkasessa ei ole varmaa.

 1. PALKINNOT:

Suomenlahden Uistelijat ry jakaa sponsoreilta saamiaan kisapalkintoja kilpailijoiden kesken. Palkinnot:

 1. Painoltaan suurin kala
 2. Painoltaan suurin ahven
 3. Painoltaan suurin kuha
 4. Eniten kalalajeja
 5. Eniten kaloja (huom. kuhalla on kolmen kalan kiintiö päivässä)
 6. Osallistujien kesken arvottava palkinto
 7. Pienimmille pilkkijöille yllätyspalkintoja

 

Huom: Yksi kala ja sen kalastaja voi voittaa vain yhden palkinnon. Jos sama kala tai kalastaja on voittajana useammassa sarjassa, siirtyy palkinto seuraavaksi suurimmalle kalalle. Tasatuloksen sattuessa, voiton ratkaisee tuomariston päätös.

 1. KILPAILUMAKSU:

Kilpailuun osallistuminen on ilmaista

Voit halutessasi tukea Suomenlahden Uistelijoiden järjestämää merilohen ja taimenen istutusrahastokeräystä tue merilohtavalikossa. Myös yritykset ja järjestöt ovat tervetulleita lahjoittajia. Lahjoituksellasi on suuri merkitys.

 1. TURVALLISUUS JA KILPAILUN KESKEYTYS:

Järjestäjä ei voi taata jään kestävyyttä, kilpailijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuullaan. Osallistujien tulee noudattaa hyviä kala- ja merimiestapoja. Järjestäjä suosittelee kisaan osallistujille henkilökohtaisia turvallisuusvälineitä. Myös lämpimät vaatteet ja kumikengätkin on hyvä olla.

Tietoa jäätilanteesta ja jäällä liikkumisesta saat alemmista ilmatieteenlaitoksen linkeistä. Tutustu sivuihin huolella jos olet vielä kokematon jäälläliikkuja.

https://www.ilmatieteenlaitos.fi/jaatilanne

https://www.ilmatieteenlaitos.fi/jaalla-liikkuminen

Järjestäjä seuraa sää- ja jäätilannetta ja tekee niiden pohjalta päätökset yhdessä tuomariston kanssa kilpailun aloittamisen, keskeyttämisen tai jatkamisen suhteen. Järjestäjä keskeyttää kisan vaarallisten sää- tai jääolosuhteiden vallitessa.

HÄDÄN SATTUESSA ON SOITETTAVA NUMEROON 112

      6. KILPAILU-ALUE

Kilpailualueen rajat:

Idässä Laajasalon kapeikon reimari.

Pohjoisessa Naurissalmen reimarit.

Lännessä Tullisaarensalmen reimarit.