Siirry suoraan sisältöön

SÄÄNNÖT:

Lowrance-Helsinki Trolling Contest 2024

Yleistä
Kilpailukala on merilohi. Lohen alamitta on 65 cm.
Kilpailun suurimman kalan palkinnon voittaa se venekunta, joka on saanut kilpailun painavimman merilohen. Jos useammalla kalalla on sama paino, voittaja on se venekunta joka on ilmoittanut kalansa aikaisemmin.

Meritaimen ei ole kilpailukala. Kaikki rasvaevälliset meritaimenet on vapautettava koosta riippumatta.

Mestaruuden voittaa painoltaan eniten merilohta saanut venekunta. Päivässä saa tuoda punnitukseen neljä (4) lohikalaa, jos veneessä kaksi tai useampi miehistön jäsen. Jos veneessä on vain yksi miehistön jäsen, punnitukseen saa tuoda kaksi (2) lohikalaa päivässä.
Tasatuloksen sattuessa, voiton ratkaisee suurimman kalan paino.
Joukkuekilpailun voittaa eniten painoltaan merilohta saanut kahden tai kolmen venekunnan muodostama joukkue.
Kilpailukeskus sijaitsee Helsingissä Herttoniemenrannassa (Simppukarinkatu 2). Kilpailualue on määritelty kisakartassa ja se sisältää valtion vedet vanhoilla karttalehdillä: 16, 17, 18, 19 (Loviisa-Porkkala). Kilpailualueen ulkorajana toimii Suomen talousvyöhykkeen ulkoraja. Kisa-alueen tarkempi rajaus näkyy näillä sivuilla näkyvästä kisakartasta ja kilpailijoille jaettavasta kisaohjelman kartassa.

Aikataulu

HUOM, muutostiedote 2024: Aiempi pakollinen kipparikokous poistuu. Tiedotamme lähtömanööverit ja kilpailijoiden kisainfon lähempänä kisaa. Tänä vuonna kisalähtö on mahdollinen kisailijalle sopivasta paikasta kisa-alueen rajojen sisäpuolella. Kisakalojen punnitus kisakeskuksessa sensijaan säilyy pakollisena mestaruuden ratkaisemiseksi. 

Kilpailuaika on:

Perjantai 28.6.2024: 10.00 – 20.00 (Kisa-aikaan on mahdollisesti tulossa muutos lähtöajan osin kisainfo -muutoksen johdosta)

Lauantai 29.6.2024: 06.00 – 20.00 (aamulla vapaa lähtö, kalastuksen saa aloittaa klo 06:00)

Sunnuntai 30.6.2024: 06.00 – 16.00 (aamulla vapaa lähtö, kalastuksen saa aloittaa klo 06:00)

Punnitusalue suljetaan kilpailuajan päätyttyä jolloin venekunnan edustajan ja punnittavien kalojen on oltava punnitusalueella. Ilman venekunnan edustajaa punnitusalueella olevia kaloja ei punnita. Palkinnot jaetaan kun tulokset ovat selvillä.

Jokaisen veneen tulee antaa ilmoitus (sms tai WhatsApp ) turvallisesta rantaan paluusta viimeistään tunnin sisällä päivän kilpailuajan päättymisestä. Ilmoituksen tulee sisältää venekunnan numero, nimi ja teksti “rannassa”. Helpointa on ottaa kuva lisessistä ja täydentää teksti viestiin lisätekstinä. Ilmoitus lähetetään numeroon 050-3835587. Tallentakaa numero puhelimeen niin pystytte lähettämään myös WhatsApp viestejä

Palkinnot
Kilpailun pääpalkinto annetaan kilpailun aikana suurimman merilohen punnitukseen tuoneelle venekunnalle.
Kokonaiskilpailussa palkitaan viisi eniten merilohta saanutta venekuntaa.
Joukkuekilpailussa palkitaan painoltaan kokonaiskilpailussa eniten merilohta saanut joukkue/joukkueet.

Meritaimen ei ole kilpailukala. Kaikki rasvaevälliset meritaimenet on vapautettava koosta riippumatta.

Jos kilpailija on epävarma kalan lajista voi hän ennen punnitusta pyytää lajimäärityksen.
Kilpailun järjestäjä on velvollinen ilmoittamaan palkintojen arvot ja palkintojen saajien nimet, osoitteet ja henkilötunnukset verottajalle. Nämä tiedot kerätään palkintojen jaon yhteydessä.
Kalailmoitukset
Kaikki punnitukseen tuotavat kalat on ilmoitettava 30 minuutin sisällä kalan saamisesta
WhatsApp tai tekstiviestillä kisakeskuksen antamaan puhelinnumeroon (050-3835587). Ilmoituksen tulee sisältää venekunnan numero, nimi ja kalan pituus 5 sentin tarkkuudella. Helpointa on ottaa kuva lisessistä ja täydentää kalan tiedot viestiin lisätekstinä.
Tallentakaa numero puhelimeen niin pystytte lähettämään myös WhatsApp viestejä.
Kalailmoitusten lähettämistapaa voidaan tarvittaessa täydentää tai muuttaa paremmin kisan online-seurantaa tukevaksi (esimerkiksi erillinen kalailmoituslomake tai -sovellus) mutta tästä ilmoitetaan ja toimitetaan uusi toimintaohje kilpailijoille tarvittaessa erikseen.

Kilpailumaksut ja muuta
Venekohtainen kilpailumaksu on 120 euroa. Kilpailijan on pyydettäessä todistettava henkilöllisyytensä.
Joukkuekilpailun kilpailumaksu on 75 euroa.
Kilpailun tuotto menee “Tue Merilohta keräykseen”
Jokaisella veneessä kalastukseen osallistuvalla 18 – 64-vuotiaalla henkilöllä tulee olla maksettuna valtion kalastonhoitomaksu vuodelle 2024.
Vapamäärää ei rajoiteta, mutta sallittu on yksi viehe/vapa. Kippari tai venekunnan jäsen, joka selkeästi havaittavassa humalatilassa on tuomassa kaloja punnitukseen, tai osallistuu palkintojen jakoon, aiheuttaa venekunnalleen kilpailusuorituksen hylkäämisen.
Maksuja ei palauteta, vaan summalla istutetaan lohenpoikasia.
Ilmoittautuminen
Ilmoittautumislomake löytyy näiltä sivuilta. Osallistumismaksu oltava maksettuna ennen kisakeskuksessa ilmoittautumista.
Kisakeskuksen puhelimet ja muita numeroita
Kisakeskuksen ensisijainen puhelin-, tekstari- ja WhatsApp-numero: 050-3835587
Kilpailun johtaja Samuli Laakso suoraan: 044-3010069
Kilpailun varajohtaja Pekka Heija suoraan: 0400-443326
Meripelastuksen hälytysnumero: 02941000

Uutta 2024, hotellimajoitus: Voit yöpyä edelleen veneessä kisakeskus Waltic Boatcenterin laitureissa, lisäksi mukana majoituksessa on myös hotelli Jollas89, josta voit varata huoneet vaikka koko venekunnallesi. Yhden yön hinta uistelijoille on 56€/hlö sisältäen aamupalan, minimissään 2 hengen huoneessa. Jollas89:ssä on lisäksi myös laiturit jonne voit varata myös venepaikan, sekä sauna rantabaareineen. Huom: Hotelli Jollaksessa on kesäisin paljon tapahtumia, kannattaa varata huone hyvissä ajoin ennakkoon. Huone- ja venepaikkavaraukset onnistuu helposti sähköpostitse reception@jollas89.fi

Viesti- ja radioliikenne
Kisa-aikana erityisviestit lähetetään kaikille gsm-numeronsa ilmoittaneille tekstiviestinä, kisan WhatsApp ryhmässä ja VHF puhelimen kanavalla 77 ja F3.
Kilpailun jury
Kilpailun juryn muodostaa kolme järjestäjän ja kaksi arvalla valittua kilpailijoiden edustajaa.

Turvallisuus
Kilpailijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuullaan. Osallistujien tulee noudattaa hyvää merimiestapaa.
Veneissä on oltava pelastautumisväline jokaiselle mukana olijalle sekä veneen katsastusluokan mukainen varustus. Lisäksi järjestäjä SUOSITTELEE, että veneessä on meri-VHF radiolähetin / vastaanotin ja/sekä PLB-hätälähetin.
Järjestäjä voi kieltää puutteellisesti varustetun veneen osallistumisen kilpailuun. Järjestäjällä on oikeus tarkastaa vene.
Tuuliraja ja kilpailun keskeyttäminen
Järjestäjä seuraa tuuliolosuhteiden kehittymistä useista eri mittauspisteistä ja tekee niiden pohjalta päätökset yhdessä juryn kanssa kilpailun aloittamisen, keskeyttämisen tai jatkamisen suhteen.
Järjestäjän keskeyttäessä kisan, täysiksi kilpailupäiviksi lasketaan kaikki kalastuspäivät joina kalastusaikaa on ollut käytettävissä neljä tuntia tai enemmän.
Mikäli kilpailulliset olosuhteet eivät täyty ja palkinnot joudutaan jakamaan muilla perusteilla kuin edellä mainitaan, niin kilpailun jury ilmoittaa perusteet sunnuntaina (klo 13) kilpailukeskuksessa.